top of page

Keraaminen paikka

Keraaminen paikka muistuttaa materiaalinsa ansiosta eniten alkuperäistä hammasta ja se on muovipaikkaa kestävämpi vaihtoehto

Keraaminen paikka muistuttaa materiaalinsa ansiosta eniten alkuperäistä hammasta ja se on muovipaikkaa kestävämpi vaihtoehto. Keraamisen materiaalin kovuutta voidaan säätää hampaan kiilteen kaltaiseksi. Tämän vuoksi se saadaan näyttämään ja tuntumaan alkuperäiseltä hampaalta. Keraaminen paikka on pitkäikäinen, mikä vähentää paikkojen uusimistarvetta. Kestävyytensä vuoksi keraaminen paikka tulee käyttäjälleen kustannuksiltaan pidemmällä aikavälillä edullisemmaksi kuin muovipaikka.


Keraaminen paikka valmistetaan kolmiulotteisen mallinnuksen ja tietokoneohjatun jyrsimen avulla. Ohjelmiston avulla piirretään tarkat ääriviivat ja yksityiskohdat, jotka takaavat laadukkaan ja yksilöllisen lopputuloksen.


Vastaanotolla keraamisen paikan pohja kuvataan tietokoneeseen liitetyllä kameralla kolmiulotteinen malli suunnitteluohjelmaan. Tämän jälkeen hammaslääkäri tai hammasteknikko suunnittelee keraamisen paikan erillisellä ohjelmistolla. Suunnitteluvaiheen jälkeen keraamisesta materiaalista valmistettu blokki asetetaan jyrsinlaitteeseen, missä keraaminen paikka valmistuu suunnitelman mukaisesti. Tämän jälkeen paikka on valmis sovitettavaksi suuhun. Keraamisen paikan istuessa hyvin se kiinnitetään ja hiotaan purentaan sopivaksi. Koko prosessi voidaan tehdä samalla hoitokäynnillä. Joissakin tilanteissa keraaminen paikka tehdään erillisessä laboratoriossa, jolloin käyntikertoja tarvitaan kaksi.

bottom of page