top of page

Hampaiden valkaisu

Iän kellastamat, elintapojen värjäämät ja luontaisesti kellertävät hampaat voidaan valkaista joko kotona tai suuhygienistin vastaanotolla.

Varaa aika maksuttomaan valkaisuarvointiin tästä. Hampaiden valkaisu

Hampaiden valkaisulla tarkoitetaan toimenpidettä, missä pyritään vaikuttamaan kemiallisesti hampaan väriin. Ennen hampaiden valkaisua on selvitettävä edellytykset valkaisulle. Hampaiden valkaisu tehdään ainoastaan terveeseen ja puhtaaseen suuhun. Soveltuvuus hampaiden valkaisulle voidaan arvioida erillisellä maksuttomalla valkaisuarviointikäynnillä tai muun hammashoitotoimenpiteen yhteydessä.


Valkaisua suunnitellessa on huomioitava, etteivät paikat, laminaatit, kruunut tai sillat valkaistu. Valkaisuaine vaikuttaa ainoastaan hampaaseen ja valkaisutulos on aina yksilöllinen. Raskaana oleville, imettäville tai alaikäisille valkaisua ei suositella.


Valkaisumenetelmän valinta

Ammattilaisen arviointiin ja ohjeisiin perustuva hampaiden valkaisu on turvallinen tapa kirkastaa hymy. Nopeimman valkaisutuloksen saa vastaanotolla tehtävällä valkaisulla. Valkaisua voi tehdä myös kotona yksilöllisillä valkaisulusikoilla. Soveltuvin ja kustannustehokkain menetelmä määritetään yhdessä asiantuntijan kanssa.


Valkaisun aikana

Hampaiden valkaisun aikana tai sen jälkeen voi esiintyä hetkellisesti ohimenevää vihlontaa. Vastaanotolla tehtävään valkaisuhoitoon tultaessa voi varmuuden vuoksi ottaa etukäteen särkylääkettä erillisen ohjeistuksen mukaisesti. Vastaanottovalkaisu kestää valkaisumenetelmästä riippuen 30-75min. Hampaiden pinnoilta poistetaan pinnallinen plakki, ikenet suojataan ja valkaisuaine levitetään hampaiden pinnoille. Valkaisuainetta voidaan aktivoida erillisellä UV- tai laservalolla.


Valkaisun jälkeen

Valkaisun jälkeen tulee välttää värjääviä ruoka-aineita, tupakkaa sekä nuuskaa. Valkaisu avaa hampaiden huokoset hetkellisesti, jolloin ne värjäytyvät herkästi. Valkaisun yhteydessä hampaiden pinnalle voidaan laittaa erillinen suoja-aine, mikä lyhentää huomattavasti värjäävien tekijöiden välttämistä ja mahdollista vihlontaa valkaisun jälkeen.


Valkaisun ylläpito

Valkaisutulosta ylläpitää hyvä suuhygienia, värjäävien ruoka-aineiden ja tupakkatuotteiden välttäminen, sekä hankaamattomien valkaisevien hammastahnojen käyttö. Lisäksi valkaisua on hyvä ylläpitää vastaanottovalkaisulla tai kotivalkaisulusikoilla ammattilaisen suosituksen mukaisesti.


Vastaanottovalkaisut

Vastaanotolla tehtävä tehovalkaisu sopii parhaiten, kun hampaista halutaan selkeästi valkoisemmat, edellisestä valkaisukerrasta on kulunut pitkä aika tai hampaitasi ei ole aiemmin valkaistu. Kevyemmät valkaisuhoidot soveltuvat ylläpitovalkaisuksi aiemmin tehdylle valkaisulle tai jos hampaasi kaipaavat lähinnä värin kirkastamista. Huomioithan, että valkaisun lopputulos on aina yksilöllinen.


Klinikallemme käytössä olevat valkaisumenetelmät:

BlancOne Click on hellävarainen ja nopea valkaisumenetelmä, jolla saadaan kirkastettua hymy kymmenessä minuutissa. Se sopii hyvin herkille tai luonnostaan vaaleille hampaille sekä aikaisemmin tehdyn valkaisun ylläpitohoidoksi. Toimenpide voidaan toistaa useita kertoja vuodessa ja se voidaan tehdä hammaskiven poiston yhteydessä.


BlancOne Touch valkaisu on hampaiden kirkastusta tehokkaampi valkaisumenetelmä, joka antaa syvemmän ja kestävämmän tuloksen. Valkaisuainetta annostellaan useamman kerran vastaanottokäynnin aikana ja valkaisua tehostetaan valolla.


BlancOne Ultra on valkaisumenetelmistä tehokkain ja se sopii voimakkaasti värjäytyneille tai luonnostaan tummille hampaille, joille halutaan pitkäkestoinen valkaisutulos.


Suojakäsittely valkaisun jälkeen

Käytössämme on hampaiden suojakäsittely, mikä lyhentää valkaisun jälkeen värjäävien ruoka-aineiden välttämistä 48 tunnista kahteen tuntiin. Samalla se vähentää mahdollista jälkivihlontaa. Kysy lisää!


Kotona tehtävä valkaisu

Kotivalkaisumenetelmässä käytetään miedompia valkaisuaineita ja hampaiden vaalentuminen on hitaampaa kuin vastaanottovalkaisussa. Kotivalkaisulla voidaan kuitenkin saada lähes yhtä hyvä valkaisuteho kuin vastaanotolla tehtävässä valkaisuhoidossa, mutta se vaatii pidemmän ajan. Kotona tehtävää valkaisua suositellaan usein ylläpitämään vastaanottovalkaisun tuloksia. Valmistamme laboratoriossamme yksilöllisiä kotivalkaisulusikoita. Turvalliset ja luotettavat kotivalkaisuaineet voi ostaa vastaanotolta.

bottom of page