top of page

Suuhygienisti palvelut

Suuhygienisti on ennaltaehkäisevän suunhoidon asiantuntija, joka huolehtii mm. bakteeripeitteen, hammaskiven ja pintavärjäytymien poistosta sekä reikiintymisen ehkäisemisestä.  Lisäksi työhön kuuluvat hampaiden valkaisuhoidot ja yksilöllisesti soveltuvien hammashoitovälineiden ohjaaminen.

 

Suuhygienistin suorittamista toimenpiteistä on mahdollista saada KELA-korvaus yksityisen hammaslääkärin lähetteellä. Lähete voidaan kirjoittaa hammaslääkärin tekemän tarkastuksen yhteydessä ja on voimassa kaksi vuotta.

Hammaskiven poisto

Hammaskiven poisto

Hammaskiveä ja pinnallisia värjäytymiä ei saa itse poistettua. Hammaskiven poistossa on hyvä käydä säännöllisesti, jotta ikenet pysyvät terveinä, hampaan pinnat kirkkaina ja hengitys raikkaana.

Hampaiden valkaisu

Hampaiden valkaisu

Iän kellastamat, elintapojen värjäämät ja luontaisesti kellertävät hampaat voidaan valkaista joko kotona tai suuhygienistin vastaanotolla.

Valkaisuarviointi

Valkaisuarviointi

Valkaisuarviointikäynnillä arvioidaan yksilölliset edellytykset hampaiden vaalentamiseen, määritellään hampaiston väri, käydään läpi valkaisuvaihtoehdot, toimenpiteen vaiheet ja kustannukset.

Pintavärjäymän poisto

Pintavärjäymän poisto

Jauhepuhdistus soveltuu parhaiten pinnallisten värjäytymien, kuten kahvin, teen ja tupakan aiheuttamien värimuutosten poistamiseen.

bottom of page