top of page

Konkarit perustivat uuden ajan hammaslääkäriklinikan

Helsingin ydinkeskustaan avattu hammaslääkäriklinikka BetterBite tähtää hammasterveyden edelläkävijäksi uusimman terveysteknologian ja asiakaspalvelukonseptinsa avulla. BetterBite-hammasklinikan perustajilla on vankka kokemus ja osaaminen hammashoidon, tuotannonohjauksen ja palvelukonseptoinnin alalta.


BetterBiten perustajista molemmat ovat olleet mukana suomalaisten Medident-, Megaklinikka- ja Med Group -hammasklinikkaketjujen luomisessa ja kehittämisessä. He pitävät myös itse vastaanottoa Helsingin Aleksanterinkadulla sijaitsevalla uudella, yhdentoista hoitohuoneen klinikalla. BetterBite-hammasklinikka erikoistuu yleisen hammasterveyden lisäksi asiakkaan purennan ja suun infektioiden hallintaan, millä on tärkeä merkitys myös yleisterveyden ja hyvinvoinnin kannalta.


Epätasapainoinen purenta rasittaa hampaiston tukikudosta, eli heikentää suun luustoa. Pitkän purentarasituksen aiheuttamat vauriot voivat johtaa tulehduksiin, joten ne ovat riski yleisterveydelle. Puuttuvat hampaat tulisi korvata kestävästi ja paikkamateriaalien pitää kestää purentarasitusta, painottaa BetterBiten perustajaosakas.


Hyvän purentakyvyn tulisi olla perusoikeus


Hammaslääkärien tehtävänä on ylläpitää purentakykyä läpi elämän. Usein uskotaan virheellisesti, että hampaiden menettäminen iän myötä olisi luonnollista. Tukikudoksiltaan heikentyneet hampaat joudutaankin mahdollisten tulehdusten vuoksi poistamaan ennen muita lääketieteellisiä operaatioita, kuten ortopedisiä leikkauksia. Siksi suun terveyden ennakoiva hoito on erittäin tärkeää myös iän karttuessa.


”On harmillinen yllätys, jos jokin operaatio siirtyy suun huonon tilanteen vuoksi ja hampaita joudutaan poistamaan. Yhteiskunta tukee hampaiden poistoa, mutta puuttuvien hampaiden korvaaminen keinojuurilla tai muilla ratkaisuilla jää potilaiden itsensä järjestettäväksi ja maksettavaksi. Hyvän purentakyvyn tulisi olla kaikkien suomalaisten perusoikeus ikään katsomatta”, toteaa hammaslääkäri Petteri Louhikoski.


Suomessa hammaslääketiede keskittyy perinteisesti infektiosairauksien hoitoon. Lääkäriin hakeudutaan vasta kivun tai hampaan lohkeamisen vuoksi. Myös hoitoihin liittyvät kustannukset tulevat usein yllätyksenä.


Konseptissamme korostuu ennakoiva hoito ja vaurioiden estäminen. Se vaatii reaktiivisen hoidon sijaan suunnitelmallisuutta ja selkeiden tavoitteiden asettamista suun terveydelle ja että ennakoiva hoito on myös kustannustehokasta.


Muovipaikka ei kestä kulutusta


Suomessa on tyypillistä tehdä muovipaikkoja myös taka-alueen hampaisiin, joiden purentarasitus on suuri. Muovi kuluu eikä tue hampaan rakennetta. Suuria muovitäytteitä joudutaan toistuvasti uusimaan, toisin kuin keraamisia täytteitä.


”Ajan- ja resurssipulan vuoksi Suomessa tehdään aikuisille yhä valtavia määriä muovipaikkoja riippumatta siitä, onko kyseessä etuhammasalueen pieni täyte tai kokonainen hammas. Tämä ei ole terveyden tai ympäristön kannalta kestävää. Muovi kuluu käytössä, mikä johtaa purennan epätasapainoon. Se puolestaan voi kuormittaa yksittäisiä hampaita ja aiheuttaa lisävaurioita”.


”3D-teknologiat eli keraamisten paikkojen ja kruunujen printtaus sekä jyrsiminen ovat jo arkea. Haluamme nähdä niiden käytön lisääntyvän. Teknologinen kehitys on laskenut hintoja ja keinojuurihoitojakin voi tehdä huomattavasti aiempaa edullisemmin”.


Teknologia avuksi laskemaan hammashoidon kustannuksia


BetterBite käyttää uusinta teknologiaa ja kestäviä materiaaleja. Palvelukonseptiin kuuluu olennaisena asiakkaan suun terveyden kokonaiskartoitus. Se sisältää muun muassa hampaiston kolmiulotteisen mallinnuksen ja antaa mahdollisuuden tarjota erilaisia hoitovaihtoehtoja.

“Konsultaatiolle on tarvetta, sillä Suomen terveyslainsäädäntö on luonut kestämättömän tilanteen. Hoitotakuu takaa kyllä potilaan mahdollisuuden kohdata lääkäri, mutta hammaslääkärillä ei useimmiten ole aikaa kohdata potilasta hänen vaivojensa ratkaisemiseksi ja suun terveeksi saattamiseksi”, Petteri Louhikoski toteaa ja jatkaa:

”Hammassäryn tai lohkeaman ensiavun ja seuraavan vapaan ajan odottelun sijaan haluamme tarjota suun terveyden laajan kartoituksen. Näin annamme asiakkaalle mahdollisuuden hoitaa hampaat ja purenta kuntoon tarvittaessa jopa yhdellä hoitokäynnillä, mikäli se lääketieteellisesti vain on perusteltua.”

Kun perusta on kunnossa, voidaan rakentaa suun terveyden jatkuvan ylläpidon palvelumalli.

”Tämä ehkäisee tulevia vaurioita. Potilas säästyy sekä suun terveyteen että kustannuksiin liittyviltä yllätyksiltä. Otamme huomioon myös taloudelliset seikat ja tarjoamme ratkaisuja hoitokokonaisuuksien toteuttamiseen”, lisää Louhikoski.Yhteyshenkilöt


BetterBite, Fabianinkatu 31 C (4. krs), Helsinki

Petteri Louhikoski, perustajaosakas, hammaslääkäri, BetterBite Oy +358 50 021 1249, petteri@betterbite.fi


Alkuperäinen tiedote: 05/07/2021 WolfComComments


bottom of page